Dominica

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Dominica  
Information om landet landskod: DM
kontinent: Nordamerika
kapital: Roseau
språk: Engelska

EU-medlemskap: ingen
Nato: ingen

GSM: 850/900/1900
GPS: 15 25 N, 61 20 W
el: 230V/50Hz

valuta:
Östkaribisk dollar: XCD
1XCD = 0.370 USD
1XCD = 0.293 EUR

telefonkoden: +1767

Resor råd och varningar Dominica
Turism Turismen i Dominica är främst uppbyggd kring vandring i regnskogen och besöka kryssningsfartyg. Dominica turistnäring är i sin linda jämfört med andra karibiska öar. Under många år sin oländig terräng, brist på vita stränder och underutvecklad infrastruktur hindrade storskalig utveckling av turismen. Under senare år har Dominica marknadsförs framgångsrikt sig som "naturen ö i Karibien, " i strävan att locka eko-turister är intresserade av landskap och djurliv. Regeringen inser att intensiv turism är oförenligt med att bevara öns ekosystem och 1997 tecknat avtal med Green Globe, den miljömässiga uppdelningen av World Rese-och Turistråd, för att utveckla ön som en "modell ekoturism destination. " Det 3-årigt program som teknisk expertis för miljöledning samt hjälpa till att marknaden Dominica via specialiserade företag resor.
Språk Det officiella språket i DOMINIKANSKA REPUBLIKEN är spanska. De flesta människor som är inblandade i turismen förstår och talar åtminstone lite engelska, om inte andra stora turism-besläktade språk som tyska och franska. Ju längre utanför ett turistområde man går, desto mer troligt att människor ska kunna tala eller förstå något annat än spanska. Att lära sig att tala spanska är inte nödvändigt att besöka DOMINIKANSKA REPUBLIKEN, men lära sig några ord och fraser kommer definitivt att göra ett besök roligare. Dominikanska människor är säker på att vara nöjd med alla gjorda ansträngningar att försöka tala deras språk och är till hjälp med korrekt uttal och lära sig mer. Se våra spanska parlör att komma igång.
Klimat Dominikanska republiken har ett året runt privilegierad tropiskt havsklimat. Dess 17 ° 36 - 19 ° 58, platser latitud DOMINIKANSKA REPUBLIKEN vid gränsen av den tropiska zonen. Havsvindar uppdatera isolerade territoriet, utjämna temperaturen i genomsnitt 23 ° C i den tidiga morgonen till 32 ° C mitt på dagen då året runt. Den lägsta temperaturen inträffar i bergsområden nära Constanza, där temperaturen har sjunkit till 0 ° C, och rekordnivåer har registrerats vid gränsen mot Haiti, 39 ° C på sommaren. Maj och november betraktas som regnperioden. Orkansäsongen varar från juni till november, med augusti-september är den högsta månader. Den sista stora orkaner att träffa DOMINIKANSKA REPUBLIKEN var Georges (september 1998) och David (augusti 1979).
Mat och dryck Native Dominikanska matlagning kombinerar spanska influenser med lokala råvaror. Det finns massor av färsk fisk och skaldjur, ö odlade tomater, sallad, papaya, mango, passionsfrukt och citrusfrukter är underbara. Specialiteter: • La Bandera (som betyder "flaggan", som består av vitt ris, röda bönor, stuvade kött, sallad och stekt plaintain). • chicharrones (knaprig fläsksvål). • chicharrones de pollo (små bitar av stekt kyckling). • Sopa criolla Dominicana (native soppa med kött och grönsaker). • Pastelón (bakade grönsaker kaka).
Valuta Dominikanska peso, även kallad peso Oro ("guld peso") är den valuta i DOMINIKANSKA REPUBLIKEN. Dess symbol är "$", med "RD $" används när skillnad från andra pesos (eller dollar) krävs, dess ISO 4217-koden är "DOP". Varje peso är indelat i 100 centavos ("cent"), för vilken ¢ symbol används. Det är den enda valuta som utgör lagligt betalningsmedel för alla monetära transaktioner, offentliga eller privata, i DOMINIKANSKA REPUBLIKEN.

Roseau, Dominica

Fredag 14, Augusti

Från Wikipedia om Dominica

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.