Sverige

Den information som kan vara användbara för din resa.

Städer Sverige  
Information om landet landskod: SE
kontinent: Europa
kapital: Stockholm
språk: Svenska

EU-medlemskap: Ja
Nato: ingen

GSM: 900/1800/3G
GPS: 62 00 N, 15 00 E
el: 230V/50Hz

valuta:
Svenska kronor: SEK
1SEK = 0.1378 USD
1SEK = 0.1088 EUR

telefonkoden: +46-8

Resor råd och varningar Sverige
Turism Det arktiska vildmarken i norr, ultra-cool urban modevisningar, femstjärniga kulinariska äventyr - Turism är Sveriges snabbast växande sektorn. "Naturen turism" är Sveriges största attraktion, med besökare från hela världen teckningar av landets fantastiska natur och orörd vildmark. Överst på många resenärers önskelista är Lappland, med sin unika natur och gång-i-livet upplevelser såsom midnattssolen, norrskenet (norrsken), vinterns djup, ren arktisk kyla och en mystisk tystnad. Kontrasterar mot ensamhet i norr är det buzz och ljus som lyser av Sveriges städer. Huvudstaden, Stockholm, har länge varit känd för sin idyll - hävde sig över 14 öar - och dess rika kulturarv. Idag har staden också byggt upp ett rykte som ett globalt centrum för dynamisk design, banbrytande mode och innovativ mat, musik och konst. På västkusten har Sveriges näst största stad, Göteborg, mycket att erbjuda med sin egen smak av underhållning och kulturella upplevelser. Kosmopolitiska och livliga Malmö längst i södra Sverige, är en del av en blomstrande storstadsregion tillsammans med den danska huvudstaden, Köpenhamn, med vilken den är knuten genom den mäktiga Öresundsbron.
Lifestyle Den svenska livsstilen samlar en kärlek till naturen, bra bostäder, miljötänkande och massor av kultur - allt förknippat med medvetenhet om hälsa och en stark känsla av jämlikhet. Effektivitet är kombinerad med en avslappnad attityd, och gamla traditioner blandas med öppenhet för ny teknik. Svenskar i allmänhet arbetar hårt, men skatten på fritiden och njuta av långa avkopplande semester. Den svenska livsstilen varierar kraftigt med årstiderna. Under de mörkare vintermånaderna finns det ljus i fönstren, kvällar på bio, och vintersporter under dagen. Under våren och sommaren är livet levt utomhus: musikfestivaler, utomhus teatrar och friluftsmuseer är populära. Inte nog med att blommorna blommar, svenskarna själva också. Traditioner som i juni midsommarafton och december har Lucia är av stor betydelse för svenskar och firas lika entusiastiskt i dag som de varit i generationer. Denna känsla av arvet är blandat med ett öppet sinne för andra kulturer, på grund av det faktum att en femtedel av befolkningen har rötter i andra länder, att svenskar reser mycket och att de talar andra språk. Den mest innovativa landet i världen, vilket framgår av talrika rapporter, är inte bara hem för uppfinnare och entreprenörer men också ett kreativt centrum för mode, musik och mat.
Shopping Om du vill veta var att shoppa i Stockholm, följa stadens söta unga saker att hitta hot spots. De bypass Drottninggatan-stadens huvudgata shoppingområdet - utom möjligen att göra en afterwork besök på turn-of-the-talet badhuset på Central Badet. ($ 16 kommer att köpa dig en daypass till gamla världen lyx med tre typer av bastur - ånga, våt och torr. - Och elegant pool) Åh . . . och om du behöver en bit innan doppa i butiker, läsa mina tankar om Stockholms bästa restauranger. Läs mer på Suite101: Shopping i Stockholm Sverige: Bästa shoppa oroshärdar i Sveriges huvudstad: Stockholm | Suite101. com http://cindymcglynn. suite101. com/shopping-in-stockholm-sweden-a17248 # ixzz1YfwJfOHa
Kostnader Levnadskostnader kan variera kraftigt beroende på var i Sverige du planerar att leva. I större städer kan priserna vara betydligt högre än i andra delar av landet. Det är också viktigt att notera att även om de flesta människor kommer att finna levnadskostnaderna är högre i Sverige än i sina hemländer, är den genomsnittliga svenska inkomsten också relativt hög. För att få en ungefärlig uppfattning om de genomsnittliga priserna i Sverige, följande uppskattningar för varor och tjänster gäller för stora delar av landet: 1 liter mjölk (inte UHT-behandlad) - 8 kr Bananer - SEK 14-18 per kilo Film biljett - SEK 80-100 1 liter bensin - 12 kronor + månadsvisa pendlingskostnader på tunnelbanor, bussar och tåg - SEK 690-1, 100
Språk Svenska är det officiella språket i Sverige och talas av de allra flesta av de nio miljoner invånarna i landet. Det är en nordgermanska språk och ganska lik sin syster nordgermanska språk, danska och norska.
Äta Även om det inte nödvändigtvis känt för sin mat, kan Sverige skryta med ändå några kända mat och dryck . . . Absolut Vodka, Inlagd sill och Gravlax (eller gravad lax) lax, är bara tre namn som kommer att vara bekant för många. Ja, med en enorm kustlinje och en mängd floder, sjöar och fjordar, kommer svenska menyer nästan alltid har gott om fisk.

Stockholm, Sverige

Onsdag 19, Juni

Från Wikipedia om Sverige

Description above from the Wikipedia, licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.